Raid Délicieux

Säsongsavslutning. En lågaktiv säsong. Roliga saker på land i ämnet boende och väder har varit orsaken. Men "delikatess räden" var riktigt trevlig och tillsammans med Simon D. slutade vi på andra plats efter Dolkarnas KimDi vilka man får ta sig en hård funderare på hur man skall kunna besegra - verkar svårt :)

Vi mötte "duracell" seglaren Michael Wahlroos på Kanholmsfjärden som tog några snygga skott på Amalia som publiseras nedan med benäget tillstånd som det så vackert heter.

Pasted Graphic

Pasted Graphic 1

Den nya gennakern fortsätter att uppföra sig och vi gillar den för sin relativa lätthanterlighet och sjyssta driv. En uppgradering får man säga. Less is more - inte helt sällan.

Det hanns med lite fotografering under 3-dagars racet som kan ses här: Raid Délicieux 2017

Nu kan det bli ett par dar i skärgården sen skall båten upp rekordtidigt och få en del saker gjorda som kräver ordentlig härdning dvs lite bättre temperaturer än vad vårarna har erbjudit.

Comments

Kolfiberrodret 2017

Amalia seglade double-handed racet Kolfiberrrodret och slutade 8a av ca 80 båtar - bra! Det blev en riktigt trevlig tillställning och Amalia hade ynnesten att ha Per "Hala" Hansson ombord. Vindar och väder var perfekta och rejset en ren njutning. Seglingen varade nästa 20 timmar och besättningen vilade i ett par omgångar om ca 20 minuter och vi var ganska pigga vid målgång. På Kanholmsfjärden fick vi flygande inspektion av poleringsfanatikern Jimmy Hellberg vilken omdelebart underkända Amalias botten på plats. Vi snackade om att utgå med skämsmössa men körde vidare trots allt ;)

Pasted Graphic 1
Foto + "8:a med så skitig botten är riktigt bra!"… : J Hellberg

Pasted Graphic 2
Crew. Foto: Hala

Pasted Graphic
Foto: Allan Förberg

Pasted Graphic 1
Foto: Allan Förberg

Pasted Graphic 3
96 nm

Comments

Ornö Runt

Blev rätt mycket vind på ost-sdian av ön men vi gick riktigt bra tills focken ramlade ner pga. brott i fallsvirveln. Teorin är att vi hissade focken så hårt att lasterna från masten hamnade i försliket på focken istället för i förstaget. Då focken har en massa kolfiber i sig så blev svirveln den svagaste länken och brast en kvart innan chikanen på öns södra spets. Vi kommer igen.

Pasted Graphic 1
Johan, Simon, Thomas å Allan. Foto: Lina.

Pasted Graphic 2
Pang åsså var det slut. Foto: Allan F.

Pasted Graphic 3
Förvånande lite gods (plast) i Furlex S100 svirveln måste jag säga.

Comments

Premiär

Gullviverallyt blev ingen super-hit tävlingsmässigt men var väldans trevligt som vanligt. Vi fick många chanser att hissa Laban och vi gillar spöket. Betydligt mer lätthanterligt än monstret.

ama1

Pasted Graphic

Pasted Graphic 2

Foto: A Förberg.

Comments

essärress

Pasted Graphic 1

Comments

Det spökar...

Det kom ett flygande litet spöke genom dörren…

L2_MG_5636

Pasted Graphic

Comments

Motorn

Återmonterade den reparerade motorstyrningsburken efter att den varit hos GreenMarine (f.d. OZ Marine) i Göteborg för utbyte av kretskort som dött fuktdöden. Efter en massa skruvande och rotande i batteriavdelningen så visade panelen 25,7 volt och motorstyrningen sade "klick" och proppen snurrade på order - bra. Hoppas det håller stilen i ett antal år. Skönt att vara igång med vårmeken. Kölbulben nästa.

Pasted Graphic 2
Med vattenfast skyddslack. Nu håller vi tummarna.

Pasted Graphic
24 volts banken back online.

Pasted Graphic 3
Säsongens första kopp kaffe satt bra.

Comments

Plan A

Förutsättningarna för att kunna maximera segling har aldrig varit bättre och Amalia kommer troligen att 2017 se fler distansminuter seglade än någonsin. Även kappsegling kommer att ges stort utrymme och här listas kandidaterna:

- Lidingö Runt (FC) 20/5
- Gullviverallyt (FC) 25/5
- Ornö Runt (FC) 3/6
- Kolfiberrodret (DH) 9/6
- Robline One Star (SH) 16/6
- Ingmarsö Runt (FC) 17/6
- ÅF Inshore (?) 1/7
- Robline Solo Challange (SH) 19/8
- Huyndai cup (?) 26/8
- Gran Prix (FC) 2/9
- Nordic Yacht Open (DH) 9/9
- Raid Delicieux (DH) 16/9

Pasted Graphic 4
Klipper in Anna Dolks fina bild på KimDi och Amalia.

Comments

Kolfiberrodret

Av Allan Förberg.


Comments

Lilla spöket..

unknown

Comments